Junior ekonomiansvarig/controller till Institutet för säkerhets- och utvecklingspolitik (vikariat)

Institutet för säkerhets- och utvecklingspolitik är en oberoende och icke-vinstdrivande tankesmedja med huvudkontor i Stockholm. Institutet arbetar för att öka förståelsen för internationella relationer, med fokus på sambandet mellan konflikt, säkerhet och utveckling. Institutets geografiska fokusområden är Asien och Europas närområde med Asienprogrammet respektive Sidenvägsprogrammet. På Institutet arbetar ca 13 anställda samt ca 10 gästforskare och praktikanter.

Nu söker vi en junior ekonomiansvarig för ett vikariat på grund av föräldraledighet. Vikariatet kommer att fortgå under 3,5 månader med chans till förlängning!

Arbetsuppgifter

Positionen kräver såväl självständigt arbete och mycket eget ansvar som nära samarbete med Institutets direktörer, administrationsavdelning och projektledare. Du kommer att ansvara för Institutets ekonomi och överse att respektive projekt håller budget. Dina arbetsuppgifter kommer framförallt att inkludera budgetarbete och uppföljning (för hela Institutet, projekt samt likviditet), projektrapportering mot finansiär, lönekörning samt att överse den löpande bokföringen, framtagandet av årsredovisningen och ekonomihanteringen. Under ditt vikariat kommer du att stöttas av organisationens direktör och den personen som arbetar med den löpande bokföringen på Institutet.

Som person är du ansvarstagande, självgående, initiativtagande och har förmåga att självständigt driva utvecklingsfrågor från start till mål. Du är noggrann, strukturerad och ordningsam och kan hålla i det strategiska arbetet parallellt med det löpande arbetet. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Flertalet av våra anställda och praktikanter har utländsk bakgrund, varför mycket god engelska men även flytande svenska är en förutsättning.

Kvalifikationer:

  • Ekonomisk universitets- eller högskoleutbildning
  • Grundläggande kunskaper i Excel
  • Förmåga att arbeta självständigt och i grupp
  • Noggrann, metodisk och ansvarskännande
  • Sinne för planering och god analytisk förmåga

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av löpande bokföring och rapportering
  • Erfarenhet av budget, månad- och årsbokslut
  • Erfarenhet av Visma administration 500 och Visma lön

Du som kommer direkt från universitetsstudier kan söka tjänsten och kvalificera dig, men då krävs viss arbetslivserfarenhet från kvalificerat arbete på ekonomiområdet under studierna.

Låter tjänsten intressant? Vänligen inkom med din ansökan innehållande CV och personligt brev till awernerman@isdp.eu senast 4 november! Intervjuer kommer att ske löpande.

Kontaktperson
Har du några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Andrea Wernerman, Chief Financial Officer, på awernerman@isdp.eu.